20– 23. juni feires våre raskeste, smidigste jegere under årets EM i lure coursing. Utøverne møtes i år i Jõulumäe i Estland. Norge stiller med respektable 17 hunder i år, og man kan heie og følge oss via livestreaming når arrangementet setter i gang (http://europeancoursing2019.eu/). Laget kommer til å gjøre en fantastisk innsats, og vi ønsker dem lykke til!

 

Lagleder Gry Runa Nielsen, Rappfoten’s Caisa, Rappfoten’s Balder, Rappfoten’s Electra og Rappfoten’s Hercula

 

Gry stiller opp som lagleder for tredje år på rad, og har i år med seg 4 rappfotinger i bagasjen: C.I.C. N SE DK LCCH Rappfoten’s Balder, C.I.C. N SE DK LCCH Rappfoten’s Electra, NORD LCCH Rappfoten’s Caisa og Rappfoten’s Hercula.

Kristin Styrvold Eilertsen, Bazinga Catniss The Girl On Fire og Bazinga A Game Of Thrones

Catniss gleder seg til sitt første EM, mens mamma Penny kun har tenkt seg på tur om noen av de unge håpefulle skader seg eller får løpetid. Hun mener at siden hun har vunnet EM tidligere skal de unge få plassene i bilen, mens hun godt kan bli hjemme og passe sofaen. For å holde seg i form, nå som det er båndtvang, drar vi på lange turer i skogen, både til fots og med kickbike. Vi får også løpe og leke i ridehuset der jeg jobber som ridelærer, det er moro!

Kjersti Eliassen og Yarina Stepowy Goniec

NORD LCCH Yarina Stepowy Goniec er en 4,5 år gammel borzoi tispe. Hun er lure coursing champion i Norge, Sverige og Danmark. I fjor var vi også på EM, og havnet midt på treet blandt borzoitispene. Vi gjør et nytt forsøk i år men konkurransen ser skarp ut . 

 Kine Holvik og Rappfoten’s Enya

Enya skal i år få være med på landslaget for tredje gang. Første gangen Lotzwil i Sveits endte hun på en 4. plass, noe vi er veldig stolte av. På EM i Danmark i fjor gjorde hun ikke den største prestasjonen og endte på en 36. plass av 84 deltakere. På vårprøven i år slo hun til og kan endelig si at hun er norsk, svensk og dansk lure coursing champion. Vi gleder oss til enda et EM og ønsker alle lykke til.

Gørild Arntzen og Rappfoten’s Grum

Rappfoten’s Grum er 3 år, og han har startet på sin andre sesong med lure coursing. Det er første gang han er med på landslaget og skal til EM.

Rita Gulbrandsen, Utzon’s Glow Dance og Utzon’s Nobel My Love

Utzon’s Glow Dance – Glowie er i jente på 6 år og datteren Utzon’s Nobel My Love – Rikke er ei livlig jente på snart 3 år. De bor med meg, whippet Sandra og schæferen Rolex (gubben sin) til daglig. Glowie er verdens snilleste, rareste, og ei kosejente. Hun har hatt ett kull som snart blir 3 år, og hun har gjort det bra på utstillinger med flere CK. Hun er helt vill når det gjelder LC og har to norske og ett svensk CERT. På grunn av en stor skade i foten og ett kull har hun hatt 2 års pause fra LC, men var med til EM i 2018 og kom på en super 14. plass i sprinterklassen. Rikke er ei artig lita tispe som er snill, verdens søteste, veldig mammadalt og egenrådig. Hun elsker å løpe rundt med frisbeen sin, gå turer, og kos er noe hun elsker så hun vil helst ha fanget for seg selv. Hun startet sin LC-karriere i 2018 på vårprøven i Trøgstad, og tok sitt første CERT i Sverige. Så tok hun enda et CERT og res. CACIL i Sverige, før hun rasket med seg et CERT på høstprøven i Trøndelag, noe som gjør en eier superstolt. Glowie og Rikke løper i år med det norske flagget på «brystet» med stor stolthet og glede. Nå gleder vi oss til EM som vi snart reiser til for å gjøre vårt beste, og å ha det kjempegøy.

 

Ragnhild Langseth og Rappfoten’s Hekla

Rappfoten’s Hekla – fineste hunden av alle (rent objektivt altså)! Vi ser frem til mange fine dager med hundevenner og å se hvor lykkelig Hekla er i sporten sin. Treningen er ganske allsidig, og resten av tiden lader hun opp på sofaen.

 

Inger Maren Rivrud og Rappfoten’s Angus

NORD LCCH Rappfoten’s Angus er landslagets geriatriker, eller Grand Old Man som han selv kaller seg. Angus fylte 8 år i februar, og løper i år sin siste sesong. Det var derfor et krav fra hans side å få med seg EM, så da var det ingen vei utenom. Han er en allsidig type som gir alt på banen, og alt i sofaen. Nå lader vi opp med ball, motbakke, realityserier og tanning – gleder oss!

 

 

 

 

Armanis Shining Bright av Trinento (Elle)

Elle er min lille gledesspreder på 2,5 år.
Hun viste tidlig tegn på at LC lå i hennes blod, når hun var gammel nok 
til å ta lisens var vi raske med å få det i boks. Hun tikket inn 3 godkjente løp på rekke og rad. På hennes første løp vant hun klassen sin med CERT, etter det har hun levert gode resultater på lc-banen. Vi koser oss med denne hundesporten og har møtt masse flotte folk og hunder. Nå er straks vår lille familie med samboer og bonusbarn klar for tur til Em i Estland.Vi er stolt av vår fantastiske whippet jente som skal representere Norge 
under EM 🙂

 

Simon Tien Hansen, Bazinga A Dance With Dragons, Bazinga Desert Dragoness og Bazinga Behold the Dragon’s Inferno

Armani’s Shining Birght Av Trinento og Nathalie Nielsen