EM-landslaget i lure coursing 2018

22.-24. juni går EM i lure coursing av stabelen i Nørresundby, Danmark. Norge stiller med et rekordstort lag i år, bestående av hele 29 hunder. Vi er sikre på at de kommer til å gjøre en fantastisk jobb i år, og ønsker dem alle lykke til!

 

 

Kine Holvik og Gry Runa Nielsen (lagleder) i kennel Rappfoten.

em1Vi lader opp til EM med pass mengde variert trening og sofasliting. Banden blir nøye fulgt opp av NHT fysio & rehab så «maskineriet» skal yte best mulig.

I år reiser vi med 6 hunder og gleder oss til 3 dagers myndefest i Danmark. Teamet består av Balder, Conan, Flemming, Electra, Enya og Ditte, alle med kennelnavn Rappfoten.

 

 

 

 

 

Freddy Eriksen & Ekkoem2
Jeg og Ekko gleder oss EM, dette er jo bare andre sesong med lurecoursing for begge.

Ekko har forberedt seg med noen Whippet Race treninger og rundbanetreninger i Sverige.

Det blir også to rundebanekonkurranser på Ekko før EM, begge i Alingsås, den 3 og 10 juni.

 

 

 

 

 

em3Marianne Haldar & Philip

Utzon’s Favorite (Philip), er 6år gammel med mange gode LC-sesonger bak seg. Veldig morsomt at han nå også skal få prøve seg i EM!

Vi har startet opp kondisjonstrening med sykkel og løping + naturlig trening i kuppert terreng.

Først og fremst seg vi frem til en hyggelig tur med mange gode hundevenner, men selvsagt hadde det vært ekstra moro å komme hjem med gode resultater. Vi er spente og gleder oss masse!

 

 

 

 

Gørild Arntzen & Stjärnanem4

Jeg begynte med lure coursing for 10 år siden. De 3 første årene konkurrerte jeg bare i Norge, og videre har jeg konkurrert mye i både Sverige og Danmark. Dette blir vårt første EM, og jeg reiser med SE NO LCCH Emmaline’s GH She’s Got The Look (Stjärnan), en 3 år gammel whippettispe.

 

 

 

 

 

 

 

 

em5Sarah Victoria Christensen & Gaia

Utzon’s Katniss Everdeen, 3 år, er vår første whippet og blir til vanlig kalt Gaia. Hun fikk prøvd seg på en liten rettbane på et Utzontreff som valp, etter dette var både hun og vi bitt av basillen. Etter det var det bare å bli med på treninger og få lisens, for dette var kjempegøy! Vi bare elsker å se hvor mye Gaia elsker å løpe etter filla.

Vi har det mye gøy med å forberede oss til EM. Ettersom vi har en whippet til, er det mye lek mellom de to, kasting av frisbee og ball. I disse dager hvor det har vært så varmt, har vi tilbragt tid på stranden så de har fått løpt mye i vann og badet. Ellers tar vi dem med på løpe- og sykkelturer.

Det vi ser mest fram til er bare det å få bli med og oppleve selve stemningen og eventet. Vi er stolte over at Gaia tar oss med på dette. Vi ser fram til og håper Gaia kommer til å storkose seg på banen og kommer like hel i mål.

 

 

 

Liz Blomsøy & Dexterem6

Royal Lady’s Another Flying Color er født 02.06.2015. Dexter og jeg debuterte i denne fantastiske hundesporten i fjor og nå skal vi jammen til EM! Vi teller ned dager og forbereder oss ved å fortsette å gjøre det som faller oss inn av aktiviteter som bl.a kløv, trekk, bading, spor, frisbee, turer og løping der det egner seg i disse båndtvangtider.

Vi gleder oss og ser det er en imponerende gjeng vi skal reise med! Uansett resultat, blir dette et minne for livet

 

 

 

 

em7Inger Maren Rivrud & Angus

NORD LCCH Rappfoten’s Angus er med sine 7.5 år blitt en skikkelig LC-veteran. Han er en fokusert og jaktglad type, men også lat ca 95% av tiden. Han kaster ikke bort tiden på tull, kun mat, jakt og hvile gjelder. Angus tok sitt siste CERT i Danmark i 2015, og ble med det champion i både Norge, Sverige og Danmark. Han er i tillegg finsk veteranmester i lure coursing i 2017 (VMM-17).

Dette blir vårt første EM, og vi lader opp med ball og frisbee, trasking og styrketrening. Vi gleder oss masse til å oppleve et så stort arrangement, til å løpe mot Europas beste hunder, og til å kose oss sammen med hele landslaget.

 

 

 

Camilla Bratengen & Fenrisem8

Rappfoten’s Fenris er en ung og mild hannhund på 2 år, som har utviklet seg enormt både i kropp og hode fra forrige sesong. Han har tatt 2 CERT på begge prøvene vi har startet på i vår og han er klar for EM, i sprinterklassen.

Vi har ladet opp til denne sesongen, med EM som et mål, ved å kose oss helmaks sammen. Vi har prøvd agility og annen hjernetrim og gått kurs hvor han ble godkjent besøkshund for institusjon. Ellers bare vanlige turer hvor han løper løs med sin eldre whippetbror og lite spesifikk trening.

Jeg ser fram til en flott tur med flotte mennesker og hunder, og gleder meg til å lære mye og ta med meg erfaringen fra Danmark hjem.

 

 

 

 

em9Rita Gulbrandsen & Glowie

Utzon’s Glow Dance – Glowie er i superherlig tispe på 5 år. Hun har hatt lisens siden hun var 2 år men, har kun fått en hel løps sesong (2017) pga en stygg skade i Danmark som tok resten av sesongen, og året etter fikk hun verdens herligste valpekull. Det året tok hun sitt første utenlandske CERT (Sverige), og sitt andre norske CERT, da hun vant høstprøven på Hvam.

Glowie elsker å være med sin flokk, gå turer i skog og mark, løpe etter frisbee og ball, og bade gjør hun også om mulig. Nå har hun blitt tatt direkte ut til EM i Danmark, som gleder meg stort, og jeg er superstolt av denne jenta mi. Vi trener opp formen til EM med turer og lek på banen vår.

På EM skal vi kose oss massem og Glowie skal gjøre sitt aller beste med det Norske flagget på «brystet». Som hennes meget stolte eier vil jeg at Glowie løper og har det kjempegøy, og kommer like hel i mål, for da er vi begge lykkelige over denne dagen. Får Glowie en plassering i EM, vil det nok høres helt hjem til Norge med jubelrop fra meg.

 

 

 

Marlen Pettersen, Roy Tore Trøan & Nicki og Alætteem10

Oscarberg Humdinger «Nicki», 4år, whippet kl 1 og Estet Classic Cashmere «Alætte», 2år, greyhound.

Vi forbereder oss til EM ved å la hundene får gjøre som de ellers gjør året rundt. Turer i skog og mark, løpe, leke, massasje, tøy & bøy, og late timer på sofaen.

Vi ser mest frem til hele opplevelsen! Møte andre flotte mennesker og hunder, se gleden hos hundene når de jager filla, ha det moro uansett resultat, og skape gode minner.

 

 

 

 

em11Regine Jensen & P og Phly

Idefix Phoenix «P» (5) deltar for tredje gang på Europamesterskapet. I år får han selskap av debutanten Caeles Mind Over Matter «Phly» (21 mnd).

Oppkjøringen til EM har bestått av sykling, svømming og masse kos.

Vi gleder oss til å delta med en såpass stort landslag fra Norge, og spesielt siden det er rekordmange italienske mynder med på laget!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simon Tien Hansen & Storm, Sansa og Santana

em12 em13 em14
Bazinga A Storm Of Swords «Storm», 5 år Bazinga A Dance With Dragons «Sansa», 5 år Bazinga Behold The Dragon’s Inferno «Santana», 2 år

Til årets EM i lure coursing er vi tre faraohunder som skal representere kennel Bazinga fra Norge. De eldste av oss, altså Storm og Sansa, er begge europamestere i LC – Storm vant EM-gull i Finland i 2015 og Sansa i Sveits i 2017. Vi skulle gjerne ha hatt med kullsøster Penny, som ble europamester i Slovakia i 2016, men hun rekker dessverre ikke å komme tilbake fra sin andre mammaperm, men satser i stedet på Estland i 2019.

Santana, derimot, er en nykommer på landslaget og er fra Sansas første kull (i 2016). Santana rakk akkurat å kvalifisere seg til årets EM og har to LC CERT fra sine to første prøver. Hennes EM-oppkjøring består av å jage mus, rotter, ekorn, fugler, rådyr og elger – fra hagen. Ikke nødvendigvis den beste kondisjonstreningen, men stemmebåndet og plenen langs gjerdet får kjørt seg!

Sansa, derimot, jobber for fullt med kondisjonen, og er på god vei mot toppformen sin etter å ha hatt sitt andre valpekull tidligere denne våren. Hun skal forsøke å forsvare fjorårets EM-gull, hvilket ikke blir en lett oppgave når man nettopp har hatt mammaperm, men der det finnes tennisballer finnes det en løpende Sansa. Vi får se om hun rekker å komme i like god form som hun var i under fjorårets europamesterskap. Hun har lovet å starte en egen blogg, noe ala fotballfruens, dersom hun vinner EM-gull i år også!

Storm tar alt EM-styret med knusende ro, og har av hensyn til matfar prioritert utstillinger framfor lure coursing denne våren. Han kan dog skryte på seg to førsteplasser på årets to prøver, men innrømmer at den største motivasjonen var å vise sin niese Santana hvor skapet skal stå.

Vi har endelig overbevist matfar om at det begynner å haste litt å finpusse formen til EM. Han har gulpet opp dårlige unnskyldninger som retting, karakteroppgjør, utenlandsturer og valpestyr, men nå har han innsett alvoret. Derfor har vi blitt lovet noen løpe- og sykkelturer i ukene som kommer!

 

 

 

Astrid Joensen & Chiaraem15

Biscotti Chiara Luce, etnahund, født 29.08.2012.

Chiara er en aktiv, glad og elskelig hund, som aldri sier nei takk til hverken kos eller løpetur.

Hun har gjort det meget bra i LC, og har oppnådd tittelen Nordisk Lure Coursing Champion (Norge, Sverige, Danmark). Hun har vunnet hver eneste av de 7 prøvene hun har deltatt på, med poeng over 80 på alle.

Hun er også dansk utstillingschampion.

Hun har ikke tidligere fått deltatt på EM pga løpetid/ikke mulighet til å reise, men i år er vi klare til dyst! Vi har begynt å trene med sykling, og satser på å legge til svømming også nå de siste ukene frem mot konkurransen.

Vi gleder oss til å konkurrere mot Europas beste etnahunder, og jeg ser veldig frem til å treffe kjentfolk fra diverse land.

 

 

 

 

em16Kjersti Eliassen & Yarina

N DK LCCH  Yarina Stepowy Goniec, nesten 4 år gammel borzoitispe fra Polen, bosatt på sørlandet.

Yarina forbreder seg til EM med daglige løpeturer, i tillegg til så mye frislipp som lar seg gjøre. Vi har heldigvis et stort og kuppert friområde som kan kombineres med løperundene.

Vi ser mest frem til å møte kullsøster, som ble nr 2 av borzoitispene i fjorårets EM, Yours Faithfully Stepowy Goniec

 

 

 

Marit Stene, Sven Erik Bjørnewall & Roy og Spot 

em17 em18
N SE LCCH N UCH Rabilargo’s E-Type, «Spot» N LCCH N UCH Rabilargo’s Eloy, «Roy»

Vi driver kennel Rabilargo og har oppdrett av Spansk Galgo. Vi bor i Melhus kommune, er ivrige tilhengere av lc og har ofte treninger i Trøndelag.

Svenne deltok i Sverige på EM i ’08, hvor vi fikk en hederlig pallplass med N SE UCH NV-06 NORDV-06/07 Jucaro Spi Apolo, Bru, på 3. plass og N SE UCH Rabilargo’s Adoracion, Nille, på 5. plass.

I år deltar vi med barnebarn av de to overnevnte hundene, N LCCH N UCH Rabilargo’s Eloy, Roy, og N SE LCCH N UCH Rabilargo’s E-Type, Spot.

salvosMylene Væringstad & Py’s Salvaro

Vi er vanligvis mer på racing enn LC, men siden vi ikke får være med på racing EM, blir det LC dette året. Dette blir Salvos andre EM, som nå fyller 7 år i september.

Salvo har en super stayerevne og et utrolig jaktinstinkt, så det blir spennende å se hva han får til i år. Siden dette er hans siste år som en mulig LC-deltager, ville vi gjerne være med for gøy og hygge. Det er jo spesielt morsomt at vi har et såpass stort landslag i år, og spesielt oss med italienere som til vanlig ikke har så mange løpshunder.

Lena S. Dahl & Curvy Sweetest Thing

Tone og Maren Berger & Juba 

 

Landslaget er sponset av Norsk Myndeklubb, Norsk Whippetklubb, Podencoklubben og Norsk Kennel Klub.