17. – 19. juni møtes verdens raskeste og vakreste jegere i Slovakia til årets, og muligens tidenes største, Europamesterskap i lure coursing. Tradisjonen tror så stiller Norge med et lite og eksklusivt landslag. Vi tviler ikke på at de kommer til å gjøre en strålende jobb i år også, og ønsker dem masse lykke til!

For mer informasjon om årets EM – se her

Regine & Phoenix

Regine & Phoenix

Regine Jensen & Phoenix:

Jeg ser fram til å se de beste hundene på topp nivå i LC og ikke minst lære. La meg fascinere og bli kjent med andre av samme interesse internasjonalt. Vi trener fram mot EM med daglig mosjon med fokus på styrke og kondisjon. Tur i skog og mark med kløv og lett jogg/fort gange for å holde trav. Kosthold er noe vi også har strammet inn på nå før mesterskapet.

Lena & Pia

Lena & Pia

Lena Hennie Størmer Dahl & Pia:

Pia skal delta på EM for andre gang i år, men dessverre kan jeg ikke selv reise med henne pga jobb. Da er det bra å ha gode hundevenner som tar henne med! I tiden fram til EM, vil vi trene mye kondisjon i variert terreng. Hun sliter med innbilt drektighet etter løpetid, så det krever litt å få henne tilbake i god form etter hver runde.

Simon & Penny, Storm og Sansa

Simon & Penny, Storm og Sansa

Simon T. Hansen  & Storm, Penny og Sansa

I år har jeg meldt på Storm, Penny og Sansa til Europamesterskapet i lure coursing. Førstnevnte skal prøve å forsvare EM-gullet sitt fra fjorårets LC EM i Finland (dette kommer til å bli svært vanskelig, men man må jo sikte høyt!), mens sistnevnte blir hjemme ettersom hun er bekreftet drektig. Penny, som til vanlig bor hos sin fôrvert Kristin Eilertsen, havnet på en god 9.plass i tøff konkurranse på fjorårets EM – og målet for henne vil være å plassere seg enda høyere. Deres mor, Izzie, ble Europamester i Nederland i 2011 – så det å jage filla er ikke noe nytt for vår del!

Vi har dessverre ikke rukket å komme ordentlig i gang med årets EM-oppkjøring, men vi skal sette inn støtet de siste fem ukene før avreise. Oppkjøringa består hovedsakelig av bakketrening og løpeturer i skog og mark. Vi gleder oss til å representere Norge i nok et Europamesterskap!

Steinar og Cian

Steinar og Cian

Steinar Mathisen & Cian

Vi trener mot EM med mest mulig kondisjonstrening og jakt på nabo katta – den vinner alltid. Jeg ser mest frem til å treffe nye og gamle venner – har jo vært med en del år. Dessuten møte i Cdl på torsdagen der det er en spennende agenda som åpner for at regelverket kan bli enda bedre og mer rettferdig.

Astrid og Lundii og Ciara

Astrid og Lundii og Ciara

Astrid C. Joensen (lagleder) & Lundii og Chiara

Jeg ser veldig frem til å være lagleder enda en gang, til å reise på tur med hyggelige mennesker og hyggelige hunder, og til å se alle de utrolig flinke hundene på EM! Fram mot EM trener vi med å løpe mye løs i hundegården i sameiet (stor innhegning) der de får leke og herje, vi sykler, er på rettbanetrening, og bakketreninger.